Ilmoittautumisohje aloittelevalle kilpailijalle

Helpointa on ilmoittautua netin kautta käyttäen järjestävän seuran sivulla olevaa linkkiä.
Kaikki kisatiedot löydät Suomen Agilityliiton nettisivuilta www.agilityliitto.fi.

Jokainen koira ilmoitetaan omalla lomakkeellaan. Ilmoittautumislomakkeessa täytyy ehdottomasti olla sekä säkäkorkeus että luokka. Aloittavan kisaajan kilpailuluokka on aina 1. Säkäkorkeus kannattaa koemittauttaa ennen ensimmäiseen kisaan ilmoittautumista. Yleensä yhdistyksellä on säkämitta, jota saa lainaksi. Anna vieraan ihmisen suorittaa mittaus, jotta koira tottuu siihen, että joku muu kuin ohjaaja suorittaa mittauksen. Jos koira ei siedä vieraan ihmisen mittausta, sitä on syytä harjoitella jonkin verran, jotta siitä tulee luonnollinen tilanne.

Säkäkorkeudeltaan alle 28 cm koirat kuuluvat pikkumini-luokkaan (XS).
Säkäkorkeudeltaan alle 35 cm koirat kuuluvat mini-luokkaan (S).
Säkäkorkeudeltaan 35 - 43 cm koirat kuuluvat medi-luokkaan (M).
Säkäkorkeudeltaan 43 - 50 cm koirat kuuluvat pikkumaksi-luokkaan (SL).  
Säkäkorkeudeltaan yli 43 cm koirat kuuluvat maxi-luokkaan (L).

Pikkumini-­ tai pikkumaksi kokoisen koiran ohjaaja/omistaja voi kilpailutapahtumakohtaisesti päättää kummassa mini-­ tai maksikokoluokassa koira kilpailee. Koira voi kilpailla kilpailutapahtuman aikana vain yhdessä kokoluokassa.


Kaikissa tapauksissa tuomari lopullisesti määrittää säkäluokan. Säkäluokan mittaus tehdään yleensä ennen 1. luokan kilpailun alkua, mutta tarkista tämä kilpailukirjeestä. Jos ostat kisakirjan ja mittautat koirasi vasta juuri ennen ensimmäistä kisaasi, ole paikalla viimeistään 1 tunti ennen ilmoitettua rataantutustumisen alkua. Jos koirasi on rajatapaus, niin muista ehdottomasti olla kilpailupaikalla riittävissä ajoin, että voit osallistua kumpaan tahansa luokkaan, jonka tuomari koiralle osoittaa.

1.1.2018 voimaantulleen sääntömuutoksen mukaan, uuden kisaajan tulee hankkia 6kk aikana (ensimmäisestä mittauksesta laskettuna) virallinen mittaustodistus, jonka saa Sagin järjestämästä mittaustilaisuudesta.

10.4.2016 järjestetyn Kilpailemaan! -luennon materiaali