top of page

Agility-Team Turku pähkinänkuoressa

Agility-Team Turku ry (ATT) on vuonna 1997 perustettu seura, johon kuuluu noin 300 jäsentä. Aktiivisesti harjoittelevia koirakoita seuraamme kuuluu noin 230.

ATT:n käytössä on omat harjoittelutilat halleineen, niitä hallinnoimaan on perustettu halliyhtiö ATT-areena Oy.


ATT on agilityseura, johon ovat tervetulleita kaikki harrastajat ikään, osaamiseen tai koiran rotuun katsomatta. Järjestämme jäsenillemme lajikoulutusta viikottain, harjoittelu tapahtuu tason mukaan jaetuissa pienryhmissä tai valmennusryhmissä. Periaatteenamme on tarjota kaikille jäsenillemme tasavertaiset mahdollisuudet ohjattuun harrastamiseen.

Seuramme haluaa panostaa niin aloitteleviin, omaksi ilokseen harrastaviin kuin kilpaileviinkin koirakoihin. Pyrimme siihen, että jokaisella jäsenellä on tasavertainen mahdollisuus osallistua yhteisiin päätöksiin ja saada lajitietoa ja -koulutusta. Näin olemme kehittyneet avoimeksi seuraksi, jossa jäsenten on hyvä harrastaa.


 

Tietoja seurasta
 
  • Hallitus: puheenjohtaja, 8 varsinaista jäsentä ja 2 varajäsentä. Kokoontuu 11 kertaa vuodessa.

  • Toimikunnat: koulutus-, kilpailu-, tiedotus- ja sponsori-, talkoo- sekä buffettitoimikunta.

  • Jäsenmäärä 30.9.2020: 295 jäsentä

  • Jäsenten vaikutusmahdollisuus: kevät- ja syyskokous, toimikunnat sekä suorat yhteydenotot hallitukseen.

  • Kouluttajia 33, kouluttavat pienryhmiä sekä järjestävät erilaisia lajikursseja jäsenille.

  • Pienryhmiä 26, treenejä on kaikkina arki-iltoina hallin kolmella kentällä. Kesäaikana on käytössä myös ulkokenttä.

  • Virallisia agilitykilpailuja järjestetään vuosittain kahdeksana viikonloppuna kaikille tasoluokille sekä epävirallisia kilpailuja arki-iltoina kahdeksan kertaa vuodessa. Jäsenille järjestetään vuosittain epävirallinen Seuranmestaruuskilpailu

  • Seuran tuloista noin puolet saadaan kilpailutoiminnasta ja puolet jäsen- ja harjoitusmaksuista.

  • Seura omistaa ATT-Areena osakeyhtiön, joka hallinnoi 1800 m2 hallia sekä 7000 m2 ulkoalueita varusteineen. Toiminta tapahtuu näissä tiloissa Liedon Tuulissuon teollisuusalueella, Luolakalliontie 10.

 

Mitä on agilityurheilu?
 

Agility on koirien esteratakilpailu, joka kehitettiin alunperin näytöslajiksi esteratsastuksen pohjalta Englannissa 1970-luvulla. Lajissa ihminen ohjaa koiran läpi tuomarin suunnitteleman radan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti koskematta koiraan ja esteisiin. Agilityn voi aloittaa niin puhdasrotuisen kuin x-rotuisenkin terveen koiran kanssa. Agilityssa menestyminen vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa, yhteiskuntakelpoisuutta sekä toimintakykyä. Lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa on toimiva yhteistyö ohjaajan kanssa.
 

Agilitya harrastetaan nykyisin kaikissa maanosissa ja lähes joka maassa. Suomessa agilitya on harrastettu vuodesta 1986 lähtien. Lajin suosio on vahvassa nousussa, ja nykyisin agilityn harrastajia on Suomessa jo yli 13 500. Suomi on kansainvälisillä arvokisamitaleilla mitattuna yksi maailman menestyneimmistä agilityurheilumaista yhdessä Sveitsin, Yhdysvaltojen, Ranskan ja Venäjän kanssa.
 

Lähde: Suomen Agilityliitto

Our Team
bottom of page